Mjuk och spröd marängtårta

Mjuk och spröd marängtårta

Betyg

(92 st)

Lättbakad och himmelskt god marängtårta toppad med physalis. En marängtårta att längta efter!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk potatismjöl
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk vaniljsocker

Garnering:

  • 3 dl Arla® vispgrädde
  • 1 burk mandarinklyftor ca 300 g
  • 1 ask physalis

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Smörj och mjöla en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till ett fast skum. Vispa ner hälften av sockret. Vispa ner övriga ingredienser och resten av sockret. Bred ut smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 1 tim. Täck med bakplåtspapper mot slutet av gräddningen om marängen börjar bli mörk. Låt svalna. Tag marängen ur formen och låt kallna. Vispa grädden och lägg den ovanpå marängbottnen. Garnera med en del av frukten och servera resten till.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 210 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 23 g
  • Fett: 12 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem