Mjuk och spröd marängtårta

1 tim 30 min Efterrätt Fika
Mjuk och spröd marängtårta

Lättbakad och himmelskt god marängtårta toppad med physalis. En marängtårta att längta efter!

Ingredienser

Ägg
4
Strösocker
2 dl
Potatismjöl
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Vaniljsocker
2 tsk

Garnering:

3 dl
Mandarinklyftor ca 300 g
1 burk
Physalis
1 ask

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150° eller 135° varmluft.
  • Smörj och mjöla en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till ett fast skum. Vispa ner hälften av sockret. Vispa ner övriga ingredienser och resten av sockret.
  • Bred ut smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 1 tim. Täck med bakplåtspapper mot slutet av gräddningen om marängen börjar bli mörk. Låt svalna.
  • Tag marängen ur formen och låt kallna. Vispa grädden och lägg den ovanpå marängbottnen.
  • Garnera med en del av frukten och servera resten till.
Klart!

Näringsvärden, per bit

Energi:

210 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 2 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 12 g
https://www.arla.se/recept/mjuk-och-sprod-marangtarta/