Påskcheesecake
1 tim 30 min
•
Arbetstid: 20 min
Dessert
Fika
•
Påskcheesecake med lemon curd, citron och vanilj. Älskar du cheesecake, servera då denna skönhet på påskbordet. Vi har dekorerat med chokladägg, pistagekärnor, timjankvistar och ätbara blommor. Men bara fantasin sätter gränser.
Ingredienser
|
Digestivekex
|
300 g |
|---|---|
| 150 g | |
|
Skalade pistagenötter
|
50 g |
Fyllning:
| 250 g | |
| 250 g | |
|
Strösocker
|
1 dl |
|
Äggulor
|
3 |
|
Citron, finrivet skal
|
1 |
Fyllning 2:
| 4 dl | |
|
Siktat florsocker
|
1 dl |
|
Vaniljsocker
|
1 tsk |
Topping:
|
Lemon curd
|
1½ dl |
|---|---|
|
Godis, gärna chokladfyllda ägg
|
|
|
Hackade pistagenötter
|
50 g |
|
Citrontimjan
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
559 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,4 g |
| Protein: | 5,5 % | 7,5 g |
| Fett: | 61 % | 38,6 g |
| Kolhydrater: | 33,5 % | 46 g |