Påskbröd

Påskbröd

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(57 st)

Mjuka och nätta bröd som du enkelt formar till små påskharar.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 36 st

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Smula jästen i en bunke. Smält smöret, häll på mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen, tillsätt salt, honung och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Ta upp degen på mjölad bänk. Dela den i 36 bitar och forma ovala bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Klipp två långa jack längs med hela bullarna till öron. Tryck in vallmofröna till ögon. Låt jäsa ca 20 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 5-8 min. Låt svalna på galler.

Tips:

Dela 2/3 av degen till 36 bullar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa ca 20 min. Pensla bullarna med ägg och strö på vallmofrö. Rulla ut resten av degen till riktigt tunna remsor som skärs i 7-8 cm långa bitar som läggs som ett kryss över varje bulle och fäst under. Pensla med ägg. Grädda i mitten av ugnen 5-8 min. Låt svalna på galler.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 70 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 11 g
  • Fett: 2 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag