Påskbröd

Påskbröd

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(38 st)

Mjuka och nätta bröd som du enkelt formar till små påskharar.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 36 st

Gör så här:

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Smält smöret, häll på mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen, tillsätt salt, honung och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Ta upp degen på mjölad bänk. Dela den i 36 bitar och forma ovala bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Klipp två långa jack längs med hela bullarna till öron. Tryck in vallmofröna till ögon. Låt jäsa ca 20 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 5-8 min. Låt svalna på galler.

Tips:

Dela 2/3 av degen till 36 bullar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa ca 20 min. Pensla bullarna med ägg och strö på vallmofrö. Rulla ut resten av degen till riktigt tunna remsor som skärs i 7-8 cm långa bitar som läggs som ett kryss över varje bulle och fäst under. Pensla med ägg. Grädda i mitten av ugnen 5-8 min. Låt svalna på galler.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 70 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 11 g
  • Fett: 2 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem