Påskbröd med ost

Påskbröd med ost

Betyg

(17 st)

Hembakat påskbröd som rullas ihop som en rulltårta med smakrik ost, dill och gräslök som fyllning. Fyllningen i påskbrödet kan du variera efter egen smak.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten, salt, honung, smör-&rapsolja, grahamsmjöl och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen smidig. Låt jäsa under bakduk 30 min. Sätt ugnen på 200°. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Kavla ut den till en rektangel och strö över örter och ost. Rulla ihop den som en rulltårta och lägg den med skarven ner på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 30 min. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min. Tips! Lägg 6 hårdkokta, skalade ägg på den utkavlade degen i stället för ost.

Näringsvärden, per per recept

  • Energi: 2240 kcal
  • Protein: 75 g
  • Kolhydrater: 355 g
  • Fett: 52 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem