Påskbröd med ost

Påskbröd med ost

60+ min
Hembakat påskbröd som rullas ihop som en rulltårta med smakrik ost, dill och gräslök som fyllning. Fyllningen i påskbrödet kan du variera efter egen smak.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/paskbrod-med-ost/

Gör så här

  • Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten, salt, honung, smör-&rapsolja, grahamsmjöl och nästan allt vetemjöl.
  • Arbeta degen smidig. Låt jäsa under bakduk 30 min.
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Kavla ut den till en rektangel och strö över örter och ost.
  • Rulla ihop den som en rulltårta och lägg den med skarven ner på en plåt med bakplåtspapper.
  • Låt jäsa ca 30 min.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 40 min.
Klart!

Lägg 6 hårdkokta, skalade ägg på den utkavlade degen i stället för ost.

Energi:

2240 kcal

Protein: 75 g
Kolhydrater: 355 g
Fett: 52 g

Ingredienser

Jäst
25 g
Vatten max 37°
3 dl
Salt
1½ tsk
Honung
1 tsk
2 msk
Grahamsmjöl
1 dl
Vetemjöl
7 dl
2 dl
Hackad färsk gräslök
½ dl
Hackad färsk dill
½ dl