Påskbröd med ägg

Påskbröd med ägg

1 tim 30 min
Buffé
Går att frysa
Kryddiga påskbröd på fullkornsmjöl med sesamfrön, gräslök och persilja i degen. Dessa påskbröd blir till dekorativa och roliga äggkoppar till påsk!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/paskbrod-med-agg/

Gör så här

  • Smula ner jästen i en bunke.
  • Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till max 37°.
  • Häll det över jästen och tillsätt övriga ingredienser, spara lite mjöl till utbakningen.
  • Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Ta upp degen på lätt mjölad arbetsbänk. Dela degen i 8 bitar och rulla dem till ca 15 cm långa längder.
  • Forma dem till ringar och lägg på plåt med bakplåtspapper.
  • Forma bollar, lika stora som ägg, av bakplåtspapper och lägg i ringarna. Låt jäsa ca 30 min.
  • Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över flingsalt. Grädda i mitten av ugnen 7-10 min.
  • Ta bort pappersbollarna, sätt ett ägg i varje ring och fortsätt grädda 10 eller 7 min beroende på hur du vill ha äggen.
  • Hård gula 10 min, mjuk gula 7 min. Låt svalna något på galler.
Klart!

Baka bröden med pappersbollar hela tiden och använd dem som äggkopp till kokta ägg.

Energi:

290 kcal

Protein: 14 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 11 g

Ingredienser

Jäst
25 g
25 g
2½ dl
Salt
1 tsk
Strösocker
½ tsk
Hackad färsk gräslök
½ dl
Hackad färsk persilja
½ dl
Sesamfrön
½ dl
Uppvispat ägg till pensling
1
Flingsalt
Ägg
8
Vetemjöl med fullkorn
6 dl