Påskbröd med ägg

Påskbröd med ägg

Betyg

(9 st)

Kryddiga påskbröd på fullkornsmjöl med sesamfrön, gräslök och persilja i degen. Dessa påskbröd blir till dekorativa och roliga äggkoppar till påsk!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 25 g jäst
  • 25 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2½ dl Arla® mjölk Standardmjölk
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk strösocker
  • ½ dl hackad färsk gräslök
  • ½ dl hackad färsk persilja
  • ½ dl sesamfrön
  • 1 uppvispat ägg till pensling
  • flingsalt
  • 8 ägg
  • 6 dl vetemjöl med fullkorn

Gör så här:

Gör så här:

Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen och tillsätt övriga ingredienser, spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Ta upp degen på lätt mjölad arbetsbänk. Dela degen i 8 bitar och rulla dem till ca 15 cm långa längder. Forma dem till ringar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Forma bollar, lika stora som ägg, av bakplåtspapper och lägg i ringarna. Låt jäsa ca 30 min. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över flingsalt. Grädda i mitten av ugnen 7-10 min. Ta bort pappersbollarna, sätt ett ägg i varje ring och fortsätt grädda 10 eller 7 min beroende på hur du vill ha äggen. Hård gula 10 min, mjuk gula 7 min. Tips! Baka bröden med pappersbollar hela tiden och använd dem som äggkopp till kokta ägg.

Näringsvärden, per per st

  • Energi: 290 kcal
  • Protein: 14 g
  • Kolhydrater: 33 g
  • Fett: 11 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem