Päronkyckling med sting

Päronkyckling med sting

20 min Huvudrätt
Härligt kycklingrecept med hetta från ingefära och sambal oelek. Styrkan på rätten kan du styra så maträtten passar alla i familjen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skär kycklingfiléerna i bitar på längden. Salta och bryn dem i smör i en stekpanna.
  • Blanda crème fraiche, buljongtärning, vitlök, ingefära och sambal oelek i en gryta. Lägg i kycklingen. Låt koka under lock ca 5 min.
  • Dela päronen i klyftor och ta bort kärnorna. Stek klyftorna i smör i en stekpanna. Lägg ner dem i grytan och strö över valnötter och mynta.
  • Servera med kokt ris, gärna vildrisblandning.
Klart!
Energi:

350 kcal

Protein: 32 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 20 g

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
500 g
Salt
1 tsk
2 dl
Hönsbuljong
½ tärning
Hackade vitlöksklyftor
2
Riven färsk ingefära
1 msk
Sambal oelek
1 tsk
Päron
2
Grovhackade, rostade valnötter
1 dl
Grovhackad färsk mynta
½ dl