Päronkaka med lime

Päronkaka med lime

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(92 st)

Vår päronkaka är krämig och god, men använd fasta päron så att den inte blir för lös.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Till servering:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Skala och kärna ur päronen. Skär päronen i klyftor och lägg dem i en ugnssäker form. Mixa eller mal mandeln. Rör ihop smör, socker, limeskal, limesaft, mandel och äggulor. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten. Bred smeten över päronen. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt svalna. Sikta gärna över florsocker och servera med vaniljsås.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag