Päronkaka med lime

Päronkaka med lime

1 tim Efterrätt
Vår päronkaka är krämig och god, men använd fasta päron så att den inte blir för lös.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skala och kärna ur päronen. Skär dem i klyftor och lägg dem i en ugnssäker form.
  • Mixa eller mal mandeln. Rör ihop smör, socker, limeskal, limesaft, mandel och äggulor.
  • Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten. Bred smeten över päronen.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt svalna.
  • Sikta gärna över florsocker och servera med vaniljsås.
Klart!

Ingredienser

Fasta päron
5
Oskållad mandel
1 dl
100 g
Strösocker
1½ dl
Lime
rivet skal och pressad saft av 1
Ägg
2