Päronkaka med lime

Päronkaka med lime

1 tim
Efterrätt
Går att frysa
Vår päronkaka är krämig och god, men använd fasta päron så att den inte blir för lös.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/paronkaka-med-lime/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skala och kärna ur päronen. Skär dem i klyftor och lägg dem i en ugnssäker form.
  • Mixa eller mal mandeln. Rör ihop smör, socker, limeskal, limesaft, mandel och äggulor.
  • Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten. Bred smeten över päronen.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt svalna.
  • Sikta gärna över florsocker och servera med vaniljsås.
Klart!

Ingredienser

Fasta päron
5
Oskållad mandel
1 dl
100 g
Strösocker
1½ dl
Lime
rivet skal och pressad saft av 1
Ägg
2