Päronchutney

Päronchutney

Betyg

(10 st)

Päronchutney med väl avvägd kryddning av ingefära och kryddnejlika. Russin och valnötter bidrar till en härlig konsistens.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 3 mjuka päron
  • 1 gul lök
  • rivet skal och saft av ½ citroner
  • rivet skal och saft av ½ apelsiner
  • 1 dl strösocker
  • 1½ dl ljusa russin
  • ½ dl äppelcidervinäger
  • 1 krm malen kryddnejlika
  • 1 krm malen ingefära
  • ½ dl grovt hackade valnötter

Gör så här:

Gör så här:

Skala, kärna ur och skär päronen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Lägg alla ingredienser, utom valnötterna, i en kastrull. Låt sjuda på svag värme utan lock, cia 1 ½ tim tills det tjocknat. Vänd ner nötterna och smaka av med salt. Låt kallna.

Näringsvärden, per per recept

  • Energi: 1095 kcal
  • Protein: 10 g
  • Kolhydrater: 218 g
  • Fett: 14 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem