Päronchutney med chili

Päronchutney med chili

Betyg

(19 st)

Detta recept på sötstark chutney med päron gör steken extra spännande. Även god som tillbehör till vällagrade hårdostar.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g päron
  • 2 gula lökar
  • ½ färsk röd chili
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • ½ dl vit balsamvinäger
  • 1 dl rårörsocker
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk salt

Gör så här:

Gör så här:

Kärna ur päronen och skär dem i bitar. Skala och hacka löken. Kärna ur och strimla chilin. Fräs päron, lök och chili i smör-&rapsolja i en gryta. Rör i vinäger, socker, kanel och salt. Koka på svag värme utan lock ca 20 min. Häll upp i rengjorda, varma burkar. Förvara svalt.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 230 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 42 g
  • Fett: 6 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem