Päronchutney med chili

Päronchutney med chili

45 min Buffé
Detta recept på sötstark chutney med päron gör steken extra spännande. Även god som tillbehör till vällagrade hårdostar.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/paronchutney-med-chili/

Gör så här

  • Kärna ur päronen och skär dem i bitar. Skala och hacka löken. Kärna ur och strimla chilin.
  • Fräs päron, lök och chili i smör-&rapsolja i en gryta. Rör i vinäger, socker, kanel och salt. Koka på svag värme utan lock ca 20 min.
  • Häll upp i rengjorda, varma burkar. Förvara svalt.
Klart!
Energi:

230 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 42 g
Fett: 6 g

Ingredienser

Päron
600 g
Gula lökar
2
Färsk röd chili
½
2 msk
Vit balsamvinäger
½ dl
Rårörsocker
1 dl
Kanelstång
1
Salt
1 tsk