Päronchutney med chili

45 min Buffé
Päronchutney med chili

Detta recept på sötstark chutney med päron gör steken extra spännande. Även god som tillbehör till vällagrade hårdostar.

Ingredienser

Päron
600 g
Gula lökar
2
Färsk röd chili
½
2 msk
Vit balsamvinäger
½ dl
Rårörsocker
1 dl
Kanelstång
1
Salt
1 tsk

Gör så här

  • Kärna ur päronen och skär dem i bitar. Skala och hacka löken. Kärna ur och strimla chilin.
  • Fräs päron, lök och chili i smör-&rapsolja i en gryta. Rör i vinäger, socker, kanel och salt. Koka på svag värme utan lock ca 20 min.
  • Häll upp i rengjorda, varma burkar. Förvara svalt.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

230 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 1 g
Kolhydrater: 42 g
Fett: 6 g
https://www.arla.se/recept/paronchutney-med-chili/