Testa att göra hemgjord bostongurka. Underbart gott att servera till grillad korv och hamburgare. Denna bostongurka är även väldigt god att röra ut med gräddfil. En kall god sås att servera till panerad fisk - Mums!
Skölj och hacka gurka och paprika fint, eller mixa till en grov röra i matberedare.
Skala och finhacka löken.
Koka upp ättiksprit, socker, salt och senapsfrön. Lägg ner gurka, paprika och lök.
Sjud ca 20 min, eller till önskad tjocklek. Rör då och då.
Fördela bostongurkan i väl rengjord burk med lock.
Låt svalna och förvara i kylen.
Godast blir bostongurkan efter någon dag.
Klart!
Tips:
EXTRA HÅLLBAR BOSTONGURKA: Blanda 1 msk bostongurka med 1 krm natriumbensoaten. Rör sedan ut med resterande bostongurkan i kastrullen
Fördela gurkan i väl rengjord glasburk med lock. Låt svalna och förvara i kylen.