Päron med vanilj och hasselnötskräm
6 tim
Efterrätt
•

Gör som proffsen– servera inkokta vaniljpäron med ägg av nötkräm och isig chokladgranité. Lite pyssligt men räkna med beröm. Receptet är skapat av Tommy Myllymäki, Årets kock 2007.
Ingredienser
Små päron
|
4 |
---|---|
Vaniljstång
|
1 |
Vatten
|
2 dl |
Strösocker
|
1 dl |
Vitt vin
|
1 dl |
Hasselnötskräm:
Nougat
|
100 g |
---|---|
Äggula
|
1 |
½ dl | |
½ dl |
Granité:
Vatten
|
1½ dl |
---|---|
Flytande honung
|
½ dl |
Mörk choklad
|
70 g |
Finhackad färsk ingefära
|
½ msk |
1 dl |
Gör så här
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
530 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 4 g |
Kolhydrater: | 28 g |
Fett: | 65 g |

