Päron med vanilj och hasselnötskräm
6 tim
•
Gör som proffsen– servera inkokta vaniljpäron med ägg av nötkräm och isig chokladgranité. Lite pyssligt men räkna med beröm. Receptet är skapat av Tommy Myllymäki, Årets kock 2007.
Ingredienser
|
Små päron
|
4 |
|---|---|
|
Vaniljstång
|
1 |
|
Vatten
|
2 dl |
|
Strösocker
|
1 dl |
|
Vitt vin
|
1 dl |
Hasselnötskräm:
|
Nougat
|
100 g |
|---|---|
|
Äggula
|
1 |
| ½ dl | |
| ½ dl |
Granité:
|
Vatten
|
1½ dl |
|---|---|
|
Flytande honung
|
½ dl |
|
Mörk choklad
|
70 g |
|
Finhackad färsk ingefära
|
½ msk |
| 1 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
638 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,2 g |
| Protein: | 3,8 % | 6 g |
| Fett: | 43,7 % | 31,5 g |
| Kolhydrater: | 49,8 % | 78,2 g |