Päron i konjak med nötgrädde

45 min Efterrätt
Päron i konjak med nötgrädde

Recept på en variant av klassiska fikon i konjak med päron istället. Detta blir till en underbar efterrätt!

Ingredienser

Små, fasta päron
8
Vatten
10 dl
Konjak till lagen
1 dl
Konjak till smaksättning
2 msk
Strösocker
3 dl
Kanelstång
1
Citron
rivet skal av ½
2 dl
Rostade, hackade valnötter
1 dl

Gör så här

  • Koka upp vatten, konjak, socker, kanel och citronskal i en kastrull.
  • Skala päronen och lägg dem i kastrullen. Koka under lock på svag värme tills de är mjuka, 10–20 min.
  • Ta upp päronen och lägg dem i en skål eller burk.
  • Ta upp kanelen. Låt lagen koka utan lock ca 5 min.
  • Häll lagen över päronen och låt kallna.Smaksätt med konjak.
  • Vispa grädden lätt och rör ner nötterna.
  • Servera päronen med nötgrädden.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

781 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 10,6 g
Protein: 2,1 % 4,1 g
Fett: 33,2 % 29,3 g
Kolhydrater: 55,2 % 106,1 g
https://www.arla.se/recept/paron-i-konjak-med-notgradde/