Päron- och pinjepaj

Päron- och pinjepaj

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(82 st)

Recept på fantastisk paj som passar lika bra som efterrätt som till kaffekalaset.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 st

Fyllning:

  • 3 päron
  • 75 g pinjenötter
  • 75 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • ¾ dl strösocker
  • 2 msk Arla® vispgrädde
  • 1½ msk vetemjöl
  • rivet skal av ½ citron

Till servering:

  • 2 dl Arla® vispgrädde

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt äggula och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Blanda nötter, smör, socker, grädde, mjöl och citronskal i en kastrull. Låt smeten sjuda upp under omrörning. Skala och kärna ur päronen och skär dem i skivor. Lägg dem i pajskalet och bred över nötsmeten. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt kallna. Servera med vispad grädde.

Skriv ut

Källa: