Parmesanstekt fisk med basilikapotatis

Parmesanstekt fisk med basilikapotatis

30 min Huvudrätt
Bjud på frasiga fiskfiléer med krämig och god potatis.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skär fisken i portionsbitar och strö över salt.
  • Vispa upp ägget i en djup tallrik. Blanda ströbrödet och osten i en annan. Doppa fisken först i ägget och sedan i ströbrödet.
  • Stek fisken i smör tills den är gyllenbrun och genomstekt.
  • Skär potatisen i bitar. Strimla purjolöken och fräs den i smör i en gryta.
  • Lägg ner potatisen och häll på grädden. Låt det koka ihop några minuter. Smaksätt med salt och hackad basilika.
  • Servera fisken med potatis och lättstekta tomater. Strö över lite basilika och hyvlad parmesan.
Klart!

Ingredienser

Gösfilé eller aborrfilé
600 g
Salt
1 tsk
Ägg
1
Ströbröd
1 dl
Riven parmesanost
1 dl
Basilikapotatis:
Kokt, skalad potatis
600 g
Purjolök
1
2½ dl
Salt
1 tsk
Hackad färsk basilika
1 dl