Parmesanstekt fisk med basilikapotatis

Parmesanstekt fisk med basilikapotatis

30 min Huvudrätt
Bjud på frasiga fiskfiléer med krämig och god potatis.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/parmesanstekt-fisk-med-basilikapotatis/

Gör så här

  • Skär fisken i portionsbitar och strö över salt.
  • Vispa upp ägget i en djup tallrik. Blanda ströbrödet och osten i en annan. Doppa fisken först i ägget och sedan i ströbrödet.
  • Stek fisken i smör tills den är gyllenbrun och genomstekt.
  • Skär potatisen i bitar. Strimla purjolöken och fräs den i smör i en gryta.
  • Lägg ner potatisen och häll på grädden. Låt det koka ihop några minuter. Smaksätt med salt och hackad basilika.
  • Servera fisken med potatis och lättstekta tomater. Strö över lite basilika och hyvlad parmesan.
Klart!

Ingredienser

Gösfilé eller aborrfilé
600 g
Salt
1 tsk
Ägg
1
Ströbröd
1 dl
Riven parmesanost
1 dl
Basilikapotatis:
Kokt, skalad potatis
600 g
Purjolök
1
Kelda® mellangrädde
2½ dl
Salt
1 tsk
Hackad färsk basilika
1 dl