Parmesanmuffins med jalapeno

25 min Brunch Buffé Huvudrätt
Parmesanmuffins med jalapeno

Kaxiga små muffins med luftigt och saftigt inkråm, fulla av ostglädje och med ett sting från jalapeño. Perfekta till minglet eller som tilltugg, och du kan variera dem med det du har hemma – finhackade oliver, soltorkade tomater, timjan eller basilika funkar utmärkt.

Ingredienser

Parmesanost
150 g
Vetemjöl
1½ dl
Bakpulver
1 tsk
Skivad inlagd jalapeño
2 msk
Salladslök
1
Olivolja
½ dl
1 dl
Ägg
1
Salt
2 krm
Nymalen svartpeppar
2 krm

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°eller 200° varmluft.
  • Placera ut åtta muffinsformar på en plåt (använd gärna dubbla formar så behåller muffinsen formen bättre).
  • Finriv parmesanosten. Lägg i en bunke och blanda ner vetemjöl och bakpulver.
  • Tillsätt hackad jalapeño, skivad salladslök, olivolja, mjölk, ägg, salt och svartpeppar. Rör till en jämn smet.
  • Fördela smeten i de åtta formarna.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 12 min tills muffinsen är gyllene. Låt svalna på galler.
Markera receptet som tillagat

Muffinsen kan bakas i förväg och håller sig fräscha i flera dagar om de försluts i en påse och förvaras i kyl.

Näringsvärden, per st

Energi:

183 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0,5 g
Protein: 20,3 % 9,1 g
Fett: 58,6 % 12,1 g
Kolhydrater: 21,1 % 9,5 g
https://www.arla.se/recept/parmesanmuffins-med-jalapeno/