Parmesanmuffins med jalapeno
25 min
Brunch
Buffé
Huvudrätt
•
Kaxiga små muffins med luftigt och saftigt inkråm, fulla av ostglädje och med ett sting från jalapeño. Perfekta till minglet eller som tilltugg, och du kan variera dem med det du har hemma – finhackade oliver, soltorkade tomater, timjan eller basilika funkar utmärkt.
Ingredienser
|
Parmesanost
|
150 g |
|---|---|
|
Vetemjöl
|
1½ dl |
|
Bakpulver
|
1 tsk |
|
Skivad inlagd jalapeño
|
2 msk |
|
Salladslök
|
1 |
|
Olivolja
|
½ dl |
| 1 dl | |
|
Ägg
|
1 |
|
Salt
|
2 krm |
|
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Muffinsen kan bakas i förväg och håller sig fräscha i flera dagar om de försluts i en påse och förvaras i kyl.
Näringsvärden, per st
Energi:
183 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,5 g |
| Protein: | 20,3 % | 9,1 g |
| Fett: | 58,6 % | 12,1 g |
| Kolhydrater: | 21,1 % | 9,5 g |