Parmesan- och skinkpasta

20 min Huvudrätt Middag
Parmesan- och skinkpasta

Lättlagad vardagspasta med smak av portabellosvamp, skinka, parmesan och oliver. Snabbt, gott och enkelt!

Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Ingredienser

Pasta farfalle
360 g
Rökt skinka
120 g
Vitlöksklyftor
2
1 msk
Röd paprika
1
Kelda® Pastasås svamp & ost
4 dl
Kalamataoliver, kärnfria
1 dl
Parmesanost
100 g
Salt och svartpeppar
Färsk basilika
1 kruka

Gör så här

  • Koka pastan al dente i saltat vatten.
  • Skär skinkan i strimlor. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och skär paprikan i små tärningar.
  • Hetta upp smör- & rapsolja i en kastrull. Fräs skinka, vitlök och paprika 3-4 min. Häll på såsen och låt allt bli varmt.
  • Grovhacka oliverna och finriv osten.
  • Blanda väl avrunnen pasta med såsen. Vänd ner oliver och parmesan. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Toppa parmesan- och skinkpasta med färsk basilika och servera direkt.
Klart!
https://www.arla.se/recept/parmesan--och-skinkpasta/