Parmesan- och avokadokräm

25 min Tillbehör
Parmesan- och avokadokräm

En krämig och smakrik dip som passar perfekt till allt grillat eller, som här, tillsammans med ugnsrostade morötter. Snabb och enkel att mixa ihop – klar på några minuter!

Ingredienser

Parmesan- och avokadokräm:

Avokados
2
Vitlöksklyfta
1
Sardellfiléer
2
Parmesanost
1½ dl
Citron saft och skal
½
Salt och svartpeppar
½ dl
Salt
½ tsk
Nymalen svartpeppar
2 krm

Ugnsrostade morötter:

Morot i olika färger
500 g
Broccolini
200 g
Salladslök
1 knippe
2 msk
Salt
1 tsk
Rädisor
1 knippe

Gör så här

Ugnsrostade morötter:

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skölj morötterna, broccolinin och salladslöken. Halvera ev. större morötter. Lägg grönsakerna på en plåt och ringla över smör- och rapsolja och salt. Blanda runt så alla grönsaker täcks.
  • Ugnsrosta grönsakerna tills de får fin färg men fortfarande har lite tuggmotstånd, ca 15 min.

Parmesan- och avokadokräm:

  • Dela avokadorna och gröp ur innehållet. Skala och skiva vitlöken. Lägg den tillsammans med avokado, sardeller, parmesan, citron och crème fraiche i en matberedare.
  • Mixa till en slät kräm. Salta och peppra.
  • Servera ugnsrostade morötter med parmesan- och avokadokräm.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

348 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 10 g
Protein: 13,3 % 11,4 g
Fett: 70,6 % 27,8 g
Kolhydrater: 16,1 % 13,8 g
https://www.arla.se/recept/parmesan--och-avokadokram/