Parmesan- och avokadokräm
25 min
Tillbehör
•
En krämig och smakrik dip som passar perfekt till allt grillat eller, som här, tillsammans med ugnsrostade morötter. Snabb och enkel att mixa ihop – klar på några minuter!
Ingredienser
Parmesan- och avokadokräm:
|
Avokados
|
2 |
|---|---|
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Sardellfiléer
|
2 |
|
Parmesanost
|
1½ dl |
|
Citron saft och skal
|
½ |
|
Salt och svartpeppar
|
|
| ½ dl | |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
Ugnsrostade morötter:
|
Morot i olika färger
|
500 g |
|---|---|
|
Broccolini
|
200 g |
|
Salladslök
|
1 knippe |
| 2 msk | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Rädisor
|
1 knippe |
|---|
Gör så här
Ugnsrostade morötter:
Parmesan- och avokadokräm:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
348 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 10 g |
| Protein: | 13,3 % | 11,4 g |
| Fett: | 70,6 % | 27,8 g |
| Kolhydrater: | 16,1 % | 13,8 g |