Parmalindad kycklingfile

Parmalindad kycklingfile

20 min Huvudrätt
Lyxa till kycklingen med parmaskinka och örter och du har en smakrik höjdare. En kycklingfilé som passar perfekt till pasta eller en god potatisrätt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Salta och peppra filéerna. Linda en skinkskiva runt varje filé. Bryn dem runt om i smör i en stekpanna.
  • Rör ihop crème fraiche, vinäger, örter och vatten i en gryta. Koka upp och lägg ner filéerna.
  • Sjud på svag värme under lock ca 10 min.
  • Servera med nykokt pasta och smörfrästa grönsaker.
Klart!

Ingredienser

Kycklingbröstfiléer
4
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Parmaskinka
4 skivor
2 dl
Vitvinsvinäger
½ msk
Torkad dragon
1 tsk
Hackad färsk persilja
½ dl
Vatten
½ dl