Parmalindad kyckling med brynt salviasmör

Parmalindad kyckling med brynt salviasmör

50 min Huvudrätt
Parmalindad kycklingfilé med salvia och färskost - härliga italienska smaker! Servera gärna kycklingpaketen med klyftpotatis eller pasta.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Skär filéerna i bitar på längden.
  • Lägg ut skinkskivorna på en skärbräda. Lägg på två salviablad och en bit kycklingfilé på varje skinkskiva.
  • Rör ihop färskosten med peston. Bred ut färskosten på filéerna och linda ihop till paket.
  • Lägg dem med skarven nedåt i en ugnssäker form. Tillaga i mitten av ugnen 15-20 min.
  • Koka bönorna i lättsaltat vatten ca 3 min.
  • Bryn smöret i en kastrull på svag värme tills det börjar bli ljusbrunt. Ta kastrullen från värmen och lägg i 10 salviablad.
  • Fördela bönorna på ett fat, lägg på kycklingen och häll över salviasmöret. Servera med klyftpotatis.
Klart!
Energi:

695 kcal

Protein: 49 g
Kolhydrater: 45 g
Fett: 34 g
Video
Brynt smör – så gör du

Gör ett perfekt brynt smör tillsammans med stjärnkocken Andreas Hedlund. Ett gott brynt smör har en karamelliserad och nötig smak som förhöjer nästan all mat och smakar magiskt ihop med allt från torsk, till glass och sockerkaka.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
600 g
Parmaskinka
8 skivor
Färsk salvia
1 kruka
150 g
Pesto
1½ msk
Färsk haricots verts
200 g
75 g