
Parmalindad kyckling med brynt salviasmör
Parmalindad kycklingfilé med salvia och färskost - härliga italienska smaker! Servera gärna kycklingpaketen med klyftpotatis eller pasta.
Ingredienser
Antal portioner
- 600 g kycklingbröstfilé
- 8 skivor parmaskinka
- 1 kruka färsk salvia
-
150 g Arla® färskost naturell
- 1½ msk pesto
- 200 g färsk haricots verts
-
75 g Arla® Svenskt Smör
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Skär filéerna i bitar på längden. Lägg ut skinkskivorna på en skärbräda. Lägg på två salviablad och en bit kycklingfilé på varje skinkskiva. Rör ihop färskosten med peston. Bred ut färskosten på filéerna och linda ihop till paket. Lägg dem med skarven nedåt i en ugnssäker form. Tillaga i mitten av ugnen 15-20 min. Koka bönorna i lättsaltat vatten ca 3 min. Bryn smöret i en kastrull på svag värme tills det börjar bli ljusbrunt. Ta kastrullen från värmen och lägg i 10 salviablad. Fördela bönorna på ett fat, lägg på kycklingen och häll över salviasmöret. Servera med klyftpotatis.
Brynt smör – så gör du
Näringsvärden, per port inkl klyftpotatis
- Energi: 695 kcal
- Protein: 49 g
- Kolhydrater: 45 g
- Fett: 34 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut