Paprikasalsa

45 min Buffé
Paprikasalsa

En smakrik salsa med paprika och vitlök. Passar till det mesta på grillen men särskilt god till korv och fläskkött.

Ingredienser

Röda paprikor
2
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
3
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
½ dl
Salt
1 tsk
Grovmalen svartpeppar
1 krm
Pressad citronsaft
1 tsk

Gör så här

  • Sätt ugnen på grill, 250°.
  • Dela och kärna ur paprikorna. Skala lök och vitlök. Skär löken i grova klyftor och grovhacka vitlöken.
  • Lägg paprikorna med skalsidan uppåt i en ugnssäker form tillsammans med lök och vitlök.
  • Ringla smör-&rapsolja över och rosta i mitten av ugnen ca 20 min eller tills paprikaskalen börjar bli svarta.
  • Lägg paprikorna i en plastpåse och låt dem svalna. Dra sedan av skalen.
  • Mixa paprika, lök, vitlök och smör-&rapsoljan från formen till en slät sås i en matberedare eller med stavmixer.
  • Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  • Kan förvaras en vecka i kylskåp.
Klart!

Byt ut paprikorna mot 1 burk grillad paprika i olja. Minska till 1 vitlöksklyfta och hacka den och den gula löken fint. Slå av oljan från paprikan och mixa med lök och övriga ingredienser.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

110 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 1 g
Kolhydrater: 5 g
Fett: 9 g
https://www.arla.se/recept/paprikasalsa/