Pappas peppriga kyckling

25 min
Arbetstid: 25 min
Huvudrätt Lunch Middag
Pappas peppriga kyckling

Krämig, pepprig och full av smak – den här kycklingrätten blir snabbt en familjefavorit. Tre sorters peppar och färsk timjan ger en rustik hetta som balanseras av mild minifraiche och saftiga champinjoner.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
600 g
Champinjoner
250 g
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
1 msk
Salt
1 tsk
Svartpepparkorn
1 tsk
Grönpeppar
1 tsk
Rosépeppar
1 tsk
4 dl
Färsk timjan
½ kruka
Dijonsenap
1½ msk
Japansk soja
½ msk

Till servering:

Ris eller fullkornsris
3½ dl
Broccoli
1
Gräslök
½ kruka

Gör så här

  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär kycklingen i ca 2 × 2 cm stora bitar. Kvarta champinjonerna. Skala och finhacka lök och vitlök.
  • Hetta upp smör- & rapsolja i en rymlig stekpanna. Bryn kycklingen tills den får fin färg. Tillsätt svamp, lök och vitlök och fräs tills löken mjuknar. Salta.
  • Stöt svart-, grön- och rosépeppar grovt i en mortel. Rör ner pepparn i pannan tillsammans med minifraiche. Låt sjuda ca 10 min.
  • Finhacka timjan och rör ner tillsammans med dijonsenap och soja precis före servering.
  • Skär broccolin i buketter och skiva stammen. Koka i lättsaltat vatten ca 5 min.
  • Toppa kycklingen med fint skuren gräslök, några hela rosépepparkorn och lite extra timjan. Servera med ris och broccoli.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

599 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 8,4 g
Protein: 34,8 % 51,3 g
Fett: 19,5 % 13,2 g
Kolhydrater: 45,7 % 67,4 g
https://www.arla.se/recept/pappas-peppriga-kyckling/