Pappas peppriga kyckling

25 min
Arbetstid: 25 min
Huvudrätt Lunch Middag
Pappas peppriga kyckling

Här möts saftig kyckling och stekta champinjoner i en len sås med tre sorters peppar och vitlök – en vardagsrätt som känns både rustik och modern. Servera med fluffigt ris och nykokt broccoli.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
600 g
Champinjoner
250 g
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
1 msk
Salt
1 tsk
Svartpepparkorn
1 tsk
Grönpeppar
1 tsk
Rosépeppar
1 tsk
4 dl
Färsk timjan
½ kruka
Dijonsenap
1½ msk

Till servering:

Ris
3½ dl
Broccoli
1

Gör så här

  • Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  • Putsa och skär ner kyckligen i jämnstora bitar. Kvarta champinjonerna. Skala och finhacka gul lök och vitlök.
  • Hetta upp smör och rapsolja i en stor stekpanna. Stek kycklingen tills den får fin färg. Tillsätt champinjoner och lök. Fräs några minuter tills löken mjuknar lätt. Salta.
  • Stöt alla pepparkorn i en mortel och rör ner den tillsammans med minifraiche.
  • Låt allt koka ihop i ca 10 min, till en krämig sås. Vänd i hackad timjan och dijonsenap på slutet.
  • Koka upp vatten och salt till broccolin. Dela ner broccolin i buketter och skiva stammen. Koka i lättsaltat vatten i ca 5 min.
  • Servera pepparkycklingen med nykokt ris och broccoli.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

567 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 6 g
Protein: 35,2 % 49,1 g
Fett: 18,1 % 11,6 g
Kolhydrater: 46,7 % 65,2 g
https://www.arla.se/recept/pappas-peppriga-kyckling/