Pappas peppriga kyckling
25 min
•
Arbetstid: 25 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Här möts saftig kyckling och stekta champinjoner i en len sås med tre sorters peppar och vitlök – en vardagsrätt som känns både rustik och modern. Servera med fluffigt ris och nykokt broccoli.
Ingredienser
Kycklingbröstfilé
|
600 g |
---|---|
Champinjoner
|
250 g |
Gul lök
|
1 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
1 msk | |
Salt
|
1 tsk |
Svartpepparkorn
|
1 tsk |
Grönpeppar
|
1 tsk |
Rosépeppar
|
1 tsk |
4 dl | |
Färsk timjan
|
½ kruka |
Dijonsenap
|
1½ msk |
Till servering:
Ris
|
3½ dl |
---|---|
Broccoli
|
1 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
567 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 6 g |
Protein: | 35,2 % | 49,1 g |
Fett: | 18,1 % | 11,6 g |
Kolhydrater: | 46,7 % | 65,2 g |

