Pappas peppriga kyckling
25 min
•
Arbetstid: 25 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Krämig, pepprig och full av smak – den här kycklingrätten blir snabbt en familjefavorit. Tre sorters peppar och färsk timjan ger en rustik hetta som balanseras av mild minifraiche och saftiga champinjoner.
Ingredienser
|
Kycklingbröstfilé
|
600 g |
|---|---|
|
Champinjoner
|
250 g |
|
Gul lök
|
1 |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
| 1 msk | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpepparkorn
|
1 tsk |
|
Grönpeppar
|
1 tsk |
|
Rosépeppar
|
1 tsk |
| 4 dl | |
|
Färsk timjan
|
½ kruka |
|
Dijonsenap
|
1½ msk |
|
Japansk soja
|
½ msk |
Till servering:
|
Ris eller fullkornsris
|
3½ dl |
|---|---|
|
Broccoli
|
1 |
|
Gräslök
|
½ kruka |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
599 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 8,4 g |
| Protein: | 34,8 % | 51,3 g |
| Fett: | 19,5 % | 13,2 g |
| Kolhydrater: | 45,7 % | 67,4 g |