Pannkakor med äpple

Pannkakor med äpple

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(7 st)

30 min

Pannkakor är ju ett måste på brunchbordet. Med kesella i smeten blir dessa amerikanska varianter, med smak av syrligt äpple, både saftiga och lätta.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Till servering:

  • lönnsirap

Gör så här

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt ägg, 1 ½ dl kvarg och vatten. Vispa ihop till en slät smet.
  2. Kärna ur och skiva äpplena. Klicka ut fyra klickar i taget i en stekpanna med smör. Lägg en äppelskiva på varje klick.
  3. Stek 3-4 min på varje sida. Servera med lönnsirap och resten av kvargen.

Näringsvärden, per port inkl sirap

  • Energi: 355 kcal
  • Protein: 16 g
  • Kolhydrater: 50 g
  • Fett: 10 g

Skriv ut

Källa: