Chokladpannkakor med kardemummayoghurt

Chokladpannkakor med kardemummayoghurt

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

30 min

Extra lyxig variant på fluffiga amerikanska pannkakor.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 12 st

Kardemummayoghurt

Topping:

  • skivade banan
  • kokoschips
  • kondenserad kokosmjölk eller lönnsirap
  • blandade bär t ex hallon och blåbär

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Smält smöret. Vispa ihop med chokladdryck och ägg i en skål.
  2. Blanda mjöl, socker, kakao, bakpulver och salt i en annan skål. Vänd ner äggsmeten i mjölblandningen och rör så att allt precis blandas.
  3. Stek några pannkakor i taget på medelvärme 1-2 min per sida i lite smör.
  4. Rör ihop kardemummayohurten.
  5. Toppa pannkakorna med kardemummayoghurt, banan, kokoschips, kondenserad kokosmjölk och bär.

Tips:

Kondenserad kokosmjölk hittar du välsorterade matbutiker.

Näringsvärden, per st exkl topping

  • Energi: 105 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 12 g
  • Fett: 5 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag