Pannacottapaj med passionsfrukt

5 tim
Arbetstid: 30 min
Frysbar
Pannacottapaj med passionsfrukt

Frisk passionsfrukt och len pannacotta. Försvinnande gott!

Ingredienser

Pajdeg:

125 g
Vetemjöl
3 dl
Äggulor
2
Florsocker
½ dl
Salt
1 krm

Fyllning:

Gelatinblad
5 dl
Vaniljpulver
1 krm
Passionsfrukter
5
Strösocker
¾ dl

Garnering:

Passionsfrukter
3- 4

Gör så här

  • Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt äggulor, florsocker och salt. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  • Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt stå kallt ca 1 tim.
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Grädda pajskalet i mitten av ugnen 10 min. Låt kallna.
  • Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min.
  • Koka upp grädde med vaniljpulver. Rör i gelatinbladen.
  • Dela passionsfrukterna, gröp ur dem och blanda med socker i en bunke. Rör ner i den varma grädden. Häll smeten i pajskalet.
  • Låt stå kallt minst 4 tim tills fyllningen stelnat. Garnera med passionsfruktskärnor.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

407 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3 g
Protein: 4,1 % 4,1 g
Fett: 68,7 % 31,6 g
Kolhydrater: 27,2 % 27,2 g
https://www.arla.se/recept/pannacottapaj-med-passionsfrukt/