Pannacotta med svarta vinbär och smörrostad kavring

Pannacotta med svarta vinbär och smörrostad kavring

60+ min Efterrätt
Helt underbar kombination får du när du kombinerar söt vit choklad, syrliga svarta vinbär och salt smörrostad kavring.
Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock
https://www.arla.se/recept/pannacotta-med-svarta-vinbar-och-smorrostad-kavring/

Gör så här

  • Låt gelatinbladet ligga i kallt vatten 5 min. Koka upp grädde och socker. Hacka och rör ner chokladen så den smälter. Rör ner gelatinblad och limeskal.
  • Låt svalna något och blanda sedan ner yoghurt. Sila och häll upp i portionsskålar. Ställ kallt.
  • Koka vinbär och socker på svag värme tills sockret löst sig helt. Låt kallna.
  • Sätt ugnen på 175°.
  • Hacka chokladen grovt och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Rosta i ugnen ca 10 min. Rör om då och då. Ta ut och låt kallna. Hacka sedan chokladen.
  • Dela kavringen i bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper tillsammans med smöret. Rosta i ugnen tills det är krispigt, ca 10 min. Rör om då och då.
  • Låt svalna och mixa till smulor. Blanda med den rostade chokladen. Toppa pannacottan med vinbären och granolan.
Klart!
Energi:

455 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 34 g
Fett: 33 g

Ingredienser

Gelatinblad
1
1 dl
Strösocker
1½ msk
Vit choklad
60 g
Lime
rivet skal av 1
1 dl
Svarta vinbär
2 dl
Strösocker
1 msk
Granola:
Vit choklad
50 g
Kavring
2 skivor
Svenskt Smör från Arla®
50 g