Pannacotta med svarta vinbär och smörrostad kavring

3 tim Efterrätt
Pannacotta med svarta vinbär och smörrostad kavring

Helt underbar kombination får du när du kombinerar söt vit choklad, syrliga svarta vinbär och salt smörrostad kavring.

Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock

Ingredienser

Gelatinblad
1
1 dl
Strösocker
1½ msk
Vit choklad
60 g
Lime
rivet skal av 1
1 dl
Svarta vinbär
2 dl
Strösocker
1 msk

Granola:

Vit choklad
50 g
Kavring
2 skivor
50 g

Gör så här

  • Låt gelatinbladet ligga i kallt vatten 5 min. Koka upp grädde och socker. Hacka och rör ner chokladen så den smälter. Rör ner gelatinblad och limeskal.
  • Låt svalna något och blanda sedan ner yoghurt. Sila och häll upp i portionsskålar. Ställ kallt.
  • Koka vinbär och socker på svag värme tills sockret löst sig helt. Låt kallna.
  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Hacka chokladen grovt och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Rosta i ugnen ca 10 min. Rör om då och då. Ta ut och låt kallna. Hacka sedan chokladen.
  • Dela kavringen i bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper tillsammans med smöret. Rosta i ugnen tills det är krispigt, ca 10 min. Rör om då och då.
  • Låt svalna och mixa till smulor. Blanda med den rostade chokladen. Toppa pannacottan med vinbären och granolan.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

455 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 34 g
Fett: 33 g
https://www.arla.se/recept/pannacotta-med-svarta-vinbar-och-smorrostad-kavring/