Pannacotta med svarta vinbär och smörrostad kavring

Pannacotta med svarta vinbär och smörrostad kavring

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

60+ min

Helt underbar kombination får du när du kombinerar söt vit choklad, syrliga svarta vinbär och salt smörrostad kavring.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 4 port

  • 2 dl svarta vinbär
  • 1 msk strösocker

Granola:

Gör så här

Gör så här

Låt gelatinbladet ligga i kallt vatten 5 min. Koka upp grädde och socker. Hacka och rör ner chokladen så den smälter. Rör ner gelatinblad och limeskal. Låt svalna något och blanda sedan ner yoghurt. Sila och häll upp i portionsskålar. Ställ kallt. Koka vinbär och socker på svag värme tills sockret löst sig helt. Låt kallna. Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen grovt och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Rosta i ugnen ca 10 min. Rör om då och då. Ta ut och låt kallna. Hacka sedan chokladen. Dela kavringen i bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper tillsammans med smöret. Rosta i ugnen tills det är krispigt, ca 10 min. Rör om då och då. Låt svalna och mixa till smulor. Blanda med den rostade chokladen. Toppa pannacottan med vinbären och granolan.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 455 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 34 g
  • Fett: 33 g

Skriv ut