Pannacotta med sill

Pannacotta med sill

60+ min Förrätt
En salt pannacotta som trivs på sillbordet tillsammans med mörkt bröd och lagrad ost. Det går extra fort med 5-minuterssill.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pannacotta-med-sill/

Gör så här

  • Låt gelatinet ligga i kallt vatten 5 min.
  • Låt sillen rinna av. Spar lite sill till garnering och grovhacka resten.
  • Koka upp grädden i en kastrull. Ta den från värmen.
  • Lyft upp gelatinet och rör ner det i grädden så att det smälter.
  • Låt det svalna och rör ner sill, salt, peppar, senap, dill, gräslök och sist gräddfil.
  • Häll smeten i 8 små skålar eller vida glas. Låt stelna i kylen i minst 4 tim, helst över natten.
  • Garnera pannacottan med sill, dill och gräslök.
Klart!

Ingredienser

Gelatinblad
3
5-minuterssill
420 g
Kelda® mellangrädde
2½ dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Senap
3 msk
Hackad färsk dill
½ dl
Hackad färsk gräslök
1 dl
3 dl