Pannacotta med espresso

Pannacotta med espresso

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(29 st)

Servera pannacotta som man gör i Italien - i små kaffekoppar eller glas. Pannacotta blir lättare med mellangrädde och är här perfekt smaksatt med kaffe.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 gelatinblad
  • 5 dl Kelda® mellangrädde Mellangrädde 27%
  • 2 msk frystorkat espressokaffepulver
  • ¾ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ev 2 tsk konjak

Gör så här:

Gör så här:

Lägg gelatinet i kallt vatten i 5 min. Vispa ihop grädde, espresso och strösocker i en kastrull. Låt koka upp, ta kastrullen från värmen. Ta upp gelatinet, rör ner i gräddblandningen så det smälter. Låt grädden svalna, rör i vaniljsocker och ev konjak. Häll i små vattensköljda koppar eller glas. Låt stelna i kylen minst 5 timmar eller till nästa dag. Servera direkt ur kopparna.

Tips:

Panna cotta med choklad: Byt ut espresso mot 1/2 dl kakao.
Panna cotta med amaretto: Byt ut espresso och konjak mot 2 msk amarettolikör. Minska på strösockret till 1/2 dl.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem