Pannacotta med espresso

Pannacotta med espresso

Efterrätt
Servera pannacotta som man gör i Italien - i små kaffekoppar eller glas. Pannacotta blir lättare med mellangrädde och är här perfekt smaksatt med kaffe.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Lägg gelatin i kallt vatten 5 min.
  • Vispa ihop grädde, espresso och socker i en kastrull. Koka upp och låt koka 1 min. Ta kastrullen från värmen.
  • Rör ner gelatinet i gräddblandningen tills det smälter. Tillsätt vaniljsocker och ev konjak.
  • Häll gräddblandningen i små koppar eller glas. Låt stelna i kylen minst 5 timmar.
  • Servera direkt ur kopparna.
Klart!
Tips:

Panna cotta med choklad: Byt ut espresso mot 1/2 dl kakao. Panna cotta med amaretto: Byt ut espresso och konjak mot 2 msk amarettolikör. Minska på strösockret till 1/2 dl.

Ingredienser

Gelatinblad
2
5 dl
Frystorkat espressokaffepulver
2 msk
Strösocker
¾ dl
Vaniljsocker
1 tsk
Konjak
ev 2 tsk