Pannacotta med bär

Efterrätt
Pannacotta med bär

En ljuvlig avslutning på middagen. Toppad med fräscha bär blir pannacotta sommarens favoritdessert!

Ingredienser

Gelatinblad
2
5 dl
Strösocker
½ dl
Vaniljsocker
1 tsk
Apelsin
rivet skal av 1

Till servering:

Bär t ex hallon, blåbär eller vinbär
4 dl

Gör så här

  • Låt gelatinet ligga i kallt vatten 5 min.
  • Koka upp grädde och socker i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan. Lyft upp gelatinet, lägg ner i grädden och rör tills det har smält.
  • Tillsätt vaniljsocker och apelsinskal. Häll upp i små glas eller portionsformar. Låt stelna i kyl minst 3 tim.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

185 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 13 g
Fett: 13 g
https://www.arla.se/recept/pannacotta-med-bar/