Panini med kyckling och pesto
Brunch
Lunch
•
Krispig ciabatta fylld med saftig kyckling, krämig mozzarella, soltorkade tomater, pepprig rucola och smakrik pesto – hemmagjord eller köpt. En matig macka som passar lika bra till lunch som till picknick eller kvällsmål.
Nytt
Ingredienser
|
Kycklingbröst
|
150 g |
|---|---|
| 1 msk | |
|
Flingsalt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Pesto färdigköpt eller hemgjord
|
1 dl |
|---|---|
|
Ciabatta
|
2 |
|
Soltorkade tomater i olja
|
8 |
|
Rucola
|
65 g |
| 2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Gör egen pesto: Rosta 50 g pinjenötter i en torr varm stekpanna. Skala och skiva 1 klyfta vitlök. Grovhacka 1 kruka basilikan, även stjälkarna. Mixa eller mortla nötter, vitlök och basilika. Riv 50 g parmesan eller Arla Ko® Svecia och tillsätt den. Mixa hastigt. Lägg över peston i en skål och rör ner olivolja. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Näringsvärden, per port
Energi:
432 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,9 g |
| Protein: | 20,5 % | 21,8 g |
| Fett: | 51,6 % | 25,2 g |
| Kolhydrater: | 27,9 % | 29,6 g |