Panini med kyckling och pesto
                                    Brunch
                                    Lunch
                        
                    
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Krispig ciabatta fylld med saftig kyckling, krämig mozzarella, soltorkade tomater, pepprig rucola och smakrik pesto – hemmagjord eller köpt. En matig macka som passar lika bra till lunch som till picknick eller kvällsmål.
 
    
                    Nytt
            
        Ingredienser
| 
                                            
                                                Kycklingbröst
                                            
                                     | 150 g | 
|---|---|
| 1 msk | |
| 
                                            
                                                Flingsalt
                                            
                                     | ½ tsk | 
| 
                                            
                                                Svartpeppar
                                            
                                     | 1 krm | 
| 
                                            
                                                Pesto färdigköpt eller hemgjord
                                            
                                     | 1 dl | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Ciabatta
                                            
                                     | 2 | 
| 
                                            
                                                Soltorkade tomater i olja
                                            
                                     | 8 | 
| 
                                            
                                                Rucola
                                            
                                     | 65 g | 
| 2 dl | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Gör egen pesto: Rosta 50 g pinjenötter i en torr varm stekpanna. Skala och skiva 1 klyfta vitlök. Grovhacka 1 kruka basilikan, även stjälkarna. Mixa eller mortla nötter, vitlök och basilika. Riv 50 g parmesan eller Arla Ko® Svecia och tillsätt den. Mixa hastigt. Lägg över peston i en skål och rör ner olivolja. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Näringsvärden, per port
Energi:
432 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,9 g | 
| Protein: | 20,5 % | 21,8 g | 
| Fett: | 51,6 % | 25,2 g | 
| Kolhydrater: | 27,9 % | 29,6 g | 
 
     
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp)