Hönökaka
2 tim
Brunch
Frukost
Frysbar
•
&format=jpg)
Underbart gott recept på hembakad Hönökaka. Det här brödet bakas ut på bakplåtspapper till tre fyrkantiga bröd och går även bra att frysa in. Hönökaka passar utmärkt att använda när du ska göra en riktigt lyxig räkmacka eller som landgångsbröd.
Ingredienser
6 dl | |
Jäst
|
50 g |
Ljus sirap
|
1 dl |
Rågsikt
|
ca 9 dl |
Vetemjöl
|
ca 6 dl |
100 g | |
Flingsalt eller 0,5 msk vanligt salt
|
1 msk |
Gör så här
Vill du ha tydliga mönster och att bröden inte ska blåsas upp under gräddning kan du nagga dem med en gaffel precis innan de gräddas.
Det är gott att krydda degen med 2 tsk fänkålsfrön och 1 tsk hel anis. Fröna kan vara hela eller stötta i mortel.
Näringsvärden, per brödkaka
Energi:
1588 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 38 g |
Kolhydrater: | 260 g |
Fett: | 40 g |

