Panerade ostpinnar med tartarsås
40 min
•
Arbetstid: 40 min
Huvudrätt
•
Att göra "fiskpinnar" av ost funkar alldels utmärkt! De får sitt goda krisp genom att paneras på klassiskt vis med mjöl, ägg och ströbröd för att sedan stekas i rikligt med smör. Servera dessa ostpinnar med hemlagat potatismos, tartarsås, fina gröna ärter och citronklyftor. Vardag när den är som bäst!
Ingredienser
|
Halloumi
|
1 förp |
|---|---|
|
Vetemjöl
|
1½ dl |
|
Ströbröd
|
1½ dl |
|
Ägg
|
2 |
| 25 g |
Tartarsås:
|
Schalottenlök
|
1 |
|---|---|
|
Cornichons
|
8 |
| 1 dl | |
|
Majonnäs
|
1 dl |
|
Dijonsenap
|
1 msk |
| 2 msk | |
|
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
|
Potatismos
|
|
|---|---|
|
Frysta gröna ärter
|
250 g |
|
Citron
|
1 |
Gör så här
Tartarsås:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
693 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,4 g |
| Protein: | 13,7 % | 23,4 g |
| Fett: | 61,9 % | 48,5 g |
| Kolhydrater: | 24,4 % | 41,6 g |