Panerad kyckling med pumpa

Panerad kyckling med pumpa

1 tim
Huvudrätt
Panerade kycklingklubbor, corn chicken, serverade med ugnsstekt pumpa. Till paneringen används Kesella kvarg, fransk senap och cornflakes.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/panerad-kyckling-med-pumpa/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Ta bort skinnet och lägg kycklingen i en smord långpanna. Salta och peppra.
  • Blanda Kesella och senap. Bred det över kycklingen.
  • Krossa cornflakes i en mortel. Strö det över kycklingen så att det täcker runt om. Stek i mitten av ugnen 30-40 min.
  • Skär pumpan i skivor. Krydda med lite salt och ugnsstek pumpan bredvid kycklingen när halva tiden återstår.
  • Servera kycklingen med pumpan och crème fraiche. Strö över persilja och pumpakärnor.
Klart!

Ingredienser

Kycklingklubbor
4
Salt
1 tsk
Nymald svartpeppar
1 dl
Dijonsenap
1 tsk
Cornflakes
1 dl
Skalad butternutpumpa
500 g
Pumpakärnor
1 dl
Bladpersilja
25 g
2 dl