Kyckling i airfryer

Kyckling i airfryer

1 tim
Huvudrätt Lunch
Kycklinglårfilé marinerad med five spice, soja, honung och vitlök. När den tillagas i airfryer slipper du stekos, och du får en riktigt saftig och smakrik kyckling. Servera med en krämig gochujang-crème fraiche, ris och salladslök. Gott till vardag och till fest!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kyckling-i-airfryer/

Gör så här

  • Lägg kycklingen i en skål. Blanda med soja, kryddor, honung och vitlök. Ställ kallt ca 30 min.
  • Rör ihop såsen och ställ den kallt.
  • Fördela kycklingen i korgen till din airfryer.
  • Tillaga på 200° i ca 20 min. Innertemperaturen ska vara minst 72° när den är klar.
  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Strimla salladslöken.
  • Skiva upp kycklingen och servera den med ris, sås och toppa med salladslök och sesamfrön.
Klart!
Energi:

614 kcal

Protein: 31 g
Kolhydrater: 62 g
Fett: 26 g

Ingredienser

Kycklingmarinad:
Kycklinglårfilé
450 g
Japansk soja
2 msk
Five spice-krydda
1 msk
Flytande honung
2 msk
Vitlöksklyftor, skalad och finhackad
3
Sås:
2 dl
Gochujang
1 msk
Till servering:
Jasminris
4 port
Salladslök
1 knippe
Rostade sesamfrön
4 msk