Pakora med paneer

Pakora med paneer

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

30 min

Pakoras är plockmat som brukar bestå av olika grönsaker. Här gör vi dem med paneer som marinerats i kryddor. Perfekta som förrätt eller till buffén.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Marinad:

  • 1 tsk salt
  • 3 msk citronsaft
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk malen koriander

Frityrsmet:

  • 150 g kikärtsmjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk torkad timjan
  • 3 dl rapsolja, till fritering

Gör så här

Gör så här

  1. Skär osten i stora tärningar. Blanda ingredienserna till marinaden i en bunke. Lägg ner osten, rör om försiktigt och låt marinera ca 15 min.
  2. Rör ihop mjöl, vatten, salt, vitlök och kryddor till en jämn smet. Låt svälla ca 10 min.
  3. Doppa ostbitarna i frityrsmeten och fritera sedan i oljan tills de är gyllene och frasiga. Låt rinna av på hushållspapper. Servera i salladsblad med mango chutney.

Tips:

Passar också i pitabröd med sallad och raita. Eller som tapas med sallad, matyoghurt och grönsaker.

Näringsvärden, per port före fritering

  • Energi: 160 kcal
  • Protein: 17 g
  • Kolhydrater: 11 g
  • Fett: 6 g

Skriv ut

Källa: