Pakora med paneer
30 min
Buffé
Förrätt
Kvällsmat
•
&format=webp)
Pakoras är plockmat som brukar bestå av olika grönsaker. Här gör vi dem med paneer som marinerats i kryddor. Perfekta som förrätt eller till buffén.
Ingredienser
2 förp |
Marinad:
Salt
|
1 tsk |
---|---|
Citronsaft
|
3 msk |
Chilipulver
|
1 tsk |
Malen koriander
|
1 tsk |
Frityrsmet:
Kikärtsmjöl
|
150 g |
---|---|
Vatten
|
2 dl |
Salt
|
1 tsk |
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
Chilipulver
|
1 tsk |
Torkad timjan
|
1 tsk |
Rapsolja, till fritering
|
3 dl |
---|
Gör så här
Passar också i pitabröd med sallad och raita. Eller som tapas med sallad, matyoghurt och grönsaker.
Näringsvärden, per port före fritering
Energi:
160 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 17 g |
Kolhydrater: | 11 g |
Fett: | 6 g |

