Bönstroganoff

Bönstroganoff

30 min Huvudrätt
Vardagshjälten Stroganoff i en mild vegetarisk variant med bönor, morötter och zucchini. Bönstroganoff går snabbt och enkelt att göra och passar med ris eller potatismos.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/bonstroganoff/

Gör så här

Potatismos:
  • Börja med potatismoset. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Täck potatisen med vatten i en kastrull och koka ca 15 min. Häll av vattnet.
  • Pressa potatisen eller mosa med en stöt direkt i kastrullen. Värm grädden i en kastrull och häll över potatisen. Vispa potatismoset luftigt. Smaka av med salt och peppar.
Bönstroganoff:
  • Skala och finhacka löken. Skala och skär morötterna i stavar. Skiva zucchinin. Fräs grönsakerna i smör-&rapsolja ca 3 min.
  • Häll på vatten och låt puttra ca 2 min. Tillsätt crème fraiche och sköljda bönor. Låt grytan koka ca 2 min. Strö över persilja och servera med potatismos.
Klart!
Energi:

560 kcal

Protein: 14 g
Kolhydrater: 58 g
Fett: 27 g

Ingredienser

Bönstroganoff:
Gul lök
1
Morötter
2
Zucchini
1
2 msk
Vatten
1 dl
4 dl
Kokta blandade bönor
400 g
Hackad färsk persilja
2 msk
Potatismos:
Mjölig potatis (ca. 800 g)
1 kg
2½ dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm