Bönstroganoff
Budget

Bönstroganoff

30 min Huvudrätt
Vardagshjälten Stroganoff i en mild vegetarisk variant med bönor, morötter och zucchini. Bönstroganoff går snabbt och enkelt att göra och passar med ris eller potatismos.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

Potatismos:
  • Börja med potatismoset. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Täck potatisen med vatten i en kastrull och koka ca 15 min. Häll av vattnet.
  • Pressa potatisen eller mosa med en stöt direkt i kastrullen. Värm grädden i en kastrull och häll över potatisen. Vispa potatismoset luftigt. Smaka av med salt och peppar.
Bönstroganoff:
  • Skala och finhacka löken. Skala och skär morötterna i stavar. Skiva zucchinin. Fräs grönsakerna i smör-&rapsolja ca 3 min.
  • Häll på vatten och låt puttra ca 2 min. Tillsätt crème fraiche och sköljda bönor. Låt grytan koka ca 2 min. Strö över persilja och servera med potatismos.
Klart!

Näringsvärden, per port inklusive potatismos

Energi:

560 kcal

Protein: 14 g
Kolhydrater: 58 g
Fett: 27 g

Ingredienser

Bönstroganoff:
Gul lök
1
Morötter
2
Zucchini
1
2 msk
Vatten
1 dl
4 dl
Kokta blandade bönor
400 g
Hackad färsk persilja
2 msk
Potatismos:
Mjölig potatis (ca. 800 g)
1 kg
2½ dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm