Paneer Stroganoff

30 min Huvudrätt Middag Varmrätt
Paneer Stroganoff

En riktig vardagsfavorit i vegotappning. Smakerna känns igen från traditionell stroganoff men vi har bytt ut korv mot mild paneer. Kanske blir denna variant den nya favoriten?

Ingredienser

2 förp
Morötter, grovrivna
2
Äpple, grovrivet
1
Gul lök, hackad
1
Tomatpuré
2 msk
2 msk
2½ dl
Krossade tomater
1 burk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Färsk persilja, hackad
1 kruka
Salt och svartpeppar

Gör så här

  • Torka av osten ordentligt och pressa försiktigt ur lite vätska med hushållspapper. Skär i stavar.
  • Hetta upp hälften av smör-&rapsoljan i en rymlig stekpanna. Stek osten i omgångar 3-4 min. Ta upp och lägg åt sidan.
  • Fräs morötter, lök och äpple i resten av smör-&rapsoljan. Tillsätt tomatpuré och fräs 1-2 min. Rör ner matlagningsgrädde, passerade tomater och smula ner buljongtärningen. Sjud 3-4 min.
  • Rör ner osten i tomatsåsen och strö över persilja. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera med ris eller pasta.
Klart!

Oväntat besök? Rör ner förkokta bönor eller linser i stroganoffen så räcker rätten till ännu fler. Dessutom får alla i sig extra fibrer.

Näringsvärden, per port inkl ris

Energi:

620 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 33 g
Kolhydrater: 64 g
Fett: 25 g
https://www.arla.se/recept/paneer-stroganoff/