Paneer makhani
30 min
Huvudrätt
Varmrätt
•
Paneer Makhani är en smakrik indisk rätt som blir en favorit för hela familjen.
Ingredienser
| 2 förp |
Marinad:
| 2 dl | |
|
Malen gurkmeja
|
1 msk |
|
Garam masala
|
2 msk |
|
Malen spiskummin
|
1 msk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Lime
|
rivet skal och pressad saft av 1 |
Makhanisås:
|
Gula lökar
|
2 |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
3 |
|
Tomater
|
3 |
|
Röd chili
|
1 |
| 100 g | |
|
Kardemummakärnor
|
5 |
|
Kumminfrön
|
1 msk |
|
Curry
|
1 msk |
|
Tomatpuré
|
2 msk |
| 2 dl | |
|
Vatten
|
1 dl |
|
Hackad färsk koriander
|
1 kruka |
Gör så här
Marinad:
Makhanisås:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
670 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4 g |
| Protein: | 18,4 % | 30,4 g |
| Fett: | 71 % | 53,7 g |
| Kolhydrater: | 10,6 % | 17,5 g |