Palsternacksmos med kassler

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Palsternacksmos med kassler

Ett gott potatismos med lite potatis och mycket palsternacka. Jättegott smaksatt med Kvibille gräddädel.

Ingredienser

Palsternacka
600 g
Potatisar
2
140 g
2 dl
Salt
Benfri kassler
400 g
Örtbuljong
1½ dl

Gör så här

  • Skala och skär palsternackor och potatis i stora bitar. Koka dem i saltat vatten i en kastrull ca 15 min tills rotfrukterna är mjuka.
  • Häll av spadet och mosa eller stöt rotfrukterna till ett grovt mos. Smula ner osten och rör så att den smälter. Rör ner crème fraiche och smaka av med salt.
  • Skär kasslern i skivor. Koka upp buljongen i en vid kastrull. Lägg i kasslerskivorna och låt dem bli varma.
  • Servera mos och kassler med sallad och bröd.
Klart!
https://www.arla.se/recept/palsternacksmos-med-kassler/