Palak paneer
30 min
Huvudrätt
Varmrätt
Frysbar
•
Palak paneer betyder spenat med paneer och är en riktig klassiker. Gillar du indisk mat har du säkert prövat den. Nu kan du enkelt svänga ihop restaurang-favoriten hemma!
Ingredienser
| 1 förp | |
|
Gul lök
|
1 |
|
Körsbärstomater
|
250 g |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Färsk ingefära, ca 20 g
|
1 bit |
|
Rapsolja
|
3 msk |
|
Tomatpuré
|
1 msk |
|
Salt
|
1½ tsk |
|
Malen gurkmeja
|
½ tsk |
|
Chilipulver
|
2 tsk |
|
Garam masala
|
2 tsk |
|
Ekologisk vispgrädde
|
3 dl |
|
Fryst bladspenat, tinad
|
400 g |
Till servering:
|
Färsk ingefära
|
25 g |
|---|---|
|
Färsk koriander
|
1 kruka |
|
Ris
|
4 port |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
727 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,7 g |
| Protein: | 12,6 % | 22,5 g |
| Fett: | 55,1 % | 45,3 g |
| Kolhydrater: | 32,3 % | 57,8 g |