Pakora med paneer
30 min
Buffé
Förrätt
Kvällsmat
•
Pakoras är plockmat som brukar bestå av olika grönsaker. Här gör vi dem med paneer som marinerats i kryddor. Perfekta som förrätt eller till buffén.
Ingredienser
| 2 förp |
Marinad:
|
Salt
|
1 tsk |
|---|---|
|
Citronsaft
|
3 msk |
|
Chilipulver
|
1 tsk |
|
Malen koriander
|
1 tsk |
Frityrsmet:
|
Kikärtsmjöl
|
150 g |
|---|---|
|
Vatten
|
2 dl |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
|
Chilipulver
|
1 tsk |
|
Torkad timjan
|
1 tsk |
|
Rapsolja, till fritering
|
3 dl |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Passar också i pitabröd med sallad och raita. Eller som tapas med sallad, matyoghurt och grönsaker.
Näringsvärden, per port
Energi:
473 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,2 g |
| Protein: | 14,1 % | 16,4 g |
| Fett: | 73,4 % | 39,3 g |
| Kolhydrater: | 12,5 % | 14,6 g |