Paj med Svecia

Paj med Svecia

Betyg

(82 st)

Recept på underbar paj med fyllig smak av ost. Den passar till såväl huvudrätt som del av en buffé eller kräftskiva.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 6 port

Fyllning:

Garnering:

  • 80 g forellrom
  • ½ kruka färsk körvel

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ den i kyl ca 30 min. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda ca 10 min. riv osten. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och chilipeppar. Tillsätt osten och häll blandningen i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen 25-30 min. Låt pajen svalna något. Garnera med rom och körvel.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem