Paj med Svecia

50 min
Arbetstid: 20 min
Buffé Huvudrätt Lunch Matlåda Middag Tillbehör
Frysbar
Paj med Svecia

Recept på underbar paj med fyllig smak av ost. Den passar till såväl huvudrätt som del av en buffé eller kräftskiva.

Ingredienser

125 g
Vetemjöl
3 dl
Vatten
2 msk

Fyllning:

150 g
Ägg
3
2 dl
1 dl
Salt
½ tsk
Chilipulver
1 krm

Garnering:

Forellrom
80 g
Färsk körvel
½ kruka

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
  • Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ den i kyl ca 30 min.
  • Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda ca 10 min.
  • Riv osten. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och chilipeppar. Tillsätt osten och häll blandningen i pajskalet.
  • Grädda i mitten av ugnen 25-30 min. Låt pajen svalna något.
  • Garnera med rom och körvel.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

480 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,2 g
Protein: 14,8 % 17,5 g
Fett: 64,9 % 35,2 g
Kolhydrater: 20,3 % 24 g
https://www.arla.se/recept/paj-med-svecia/