Paj med spenat och dill
Budget

Paj med spenat och dill

60+ min Buffé Huvudrätt
Spenatpaj som får smak av dill och syrlighet från citron. Den passar även mycket bra till rökt lax.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Hacka samman mjöl och smör, tillsätt mjölk och arbeta till en deg. Klä en pajform, ca 23 cm i diameter. Låt vila i kyl 30 min.
  • Krama ur spenaten. Skala och skiva löken. Skala och hacka vitlöken. Skär tomaterna i halvor.
  • Vispa samman crème fraiche, dill, peppar, salt, mjölk, ägg och citron.
  • Fördela spenat, lök och tomater i pajskalet. Häll över äggstanningen och strö över osten.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 35-40 min.
  • Servera med rökt lax eller som ensamrätt.
Klart!
Energi:

595 kcal

Protein: 17 g
Kolhydrater: 37 g
Fett: 42 g

Ingredienser

Fyllning:
Tinad fryst bladspenat
250 g
Gul lök
1
Vitlöksklyfta
1
Körsbärstomater, gärna olika färger
150 g
2 dl
Hackad färsk dill
½ dl
Vitvinsvinäger
1 msk
Svartpeppar
2 krm
Salt
½ tsk
1 dl
Ägg
3
Citron
rivet skal och saft av ½
1 dl