Paj med spenat och dill

Paj med spenat och dill

Betyg

(33 st)

Spenatpaj som får smak av dill och syrlighet från citron. Den passar även mycket bra till rökt lax.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 4 port

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Hacka samman mjöl och smör, tillsätt mjölk och arbeta till en deg. Klä en pajform, ca 23 cm i diameter. Låt vila i kyl 30 min. Krama ur spenaten. Skala och skiva löken. Skala och hacka vitlöken. Skär tomaterna i halvor. Vispa samman crème fraiche, dill, peppar, salt, mjölk, ägg och citron. Fördela spenat, lök och tomater i pajskalet. Häll över äggstanningen och strö över osten. Grädda i mitten av ugnen ca 35-40 min. Servera med rökt lax eller som ensamrätt.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 595 kcal
  • Protein: 17 g
  • Kolhydrater: 37 g
  • Fett: 42 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem