Paj med spenat och dill

Paj med spenat och dill

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(33 st)

Spenatpaj som får smak av dill och syrlighet från citron. Den passar även mycket bra till rökt lax.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 4 port

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Hacka samman mjöl och smör, tillsätt mjölk och arbeta till en deg. Klä en pajform, ca 23 cm i diameter. Låt vila i kyl 30 min. Krama ur spenaten. Skala och skiva löken. Skala och hacka vitlöken. Skär tomaterna i halvor. Vispa samman crème fraiche, dill, peppar, salt, mjölk, ägg och citron. Fördela spenat, lök och tomater i pajskalet. Häll över äggstanningen och strö över osten. Grädda i mitten av ugnen ca 35-40 min. Servera med rökt lax eller som ensamrätt.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 595 kcal
  • Protein: 17 g
  • Kolhydrater: 37 g
  • Fett: 42 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem