Paj med spenat och dill
1 tim 20 min
•
Arbetstid: 40 min
Buffé
Huvudrätt
Lunch
Matlåda
Middag
Frysbar
•
Spenatpaj som får smak av dill och syrlighet från citron. Den passar även mycket bra till rökt lax.
Ingredienser
|
Vetemjöl
|
2½ dl |
|---|---|
| 100 g | |
| 2 msk |
Fyllning:
|
Tinad fryst bladspenat
|
250 g |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Körsbärstomater, gärna olika färger
|
150 g |
| 2 dl | |
|
Hackad färsk dill
|
½ dl |
|
Vitvinsvinäger
|
1 msk |
|
Svartpeppar
|
2 krm |
|
Salt
|
½ tsk |
| 1 dl | |
|
Ägg
|
3 |
|
Citron
|
rivet skal och saft av ½ |
| 1 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
615 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,5 g |
| Protein: | 10 % | 15,2 g |
| Fett: | 65,6 % | 45,6 g |
| Kolhydrater: | 24,4 % | 37 g |