Paj med primörer och rostade pinjenötter
45 min
Buffé
Huvudrätt
Lunch
Middag
Frysbar
•

Underbar paj med färska primörer och potatis i vårens glada färger. Övriga året får vi köpa morötter, purjolök och färska örter från butiken.
Ingredienser
Pajdeg:
75 g | |
Vetemjöl
|
2½ dl |
¾ g |
Fyllning:
Purjolök
|
½ |
---|---|
Finhackade vitlöksklyftor
|
2 |
Kokta morötter
|
4 |
Kokta potatisar
|
6 |
Rostade pinjenötter
|
1 dl |
Hackade färska blandade örter
|
1 dl |
2 dl |
Äggstanning:
Ägg
|
3 |
---|---|
3 dl | |
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Näringsvärden, per bufféportion
Energi:
460 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 13 g |
Kolhydrater: | 35 g |
Fett: | 30 g |

