Paj med primörer och rostade pinjenötter

Paj med primörer och rostade pinjenötter

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(94 st)

Underbar paj med färska primörer och potatis i vårens glada färger. Övriga året får vi köpa morötter, purjolök och färska örter från butiken.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Pajdeg:

Fyllning:

Äggstanning:

Gör så här:

Gör så här:

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta ihop till en deg. Sätt ugnen på 225º. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl ca 30 min. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda det ca 10 min. Strimla purjolöken och fräs den och vitlök i smör i en stekpanna. Skär morötter och potatis i skivor. Blanda alla ingredienser till fyllningen men spara 1/3 av osten. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen. Fördela fyllningen i pajskalet och häll äggstanningen över. Strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.

Näringsvärden, per bufféportion

  • Energi: 460 kcal
  • Protein: 13 g
  • Kolhydrater: 35 g
  • Fett: 30 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem