Paj med primörer och rostade pinjenötter

Paj med primörer och rostade pinjenötter

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(37 st)

Underbar paj med färska primörer och potatis i vårens glada färger. Övriga året får vi köpa morötter, purjolök och färska örter från butiken.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Pajdeg:

Fyllning:

Äggstanning:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta ihop till en deg. Sätt ugnen på 225º. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl ca 30 min. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda det ca 10 min. Strimla purjolöken och fräs den och vitlök i smör i en stekpanna. Skär morötter och potatis i skivor. Blanda alla ingredienser till fyllningen men spara 1/3 av osten. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen. Fördela fyllningen i pajskalet och häll äggstanningen över. Strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.

Näringsvärden, per bufféportion

  • Energi: 460 kcal
  • Protein: 13 g
  • Kolhydrater: 35 g
  • Fett: 30 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag