Paj med primörer och rostade pinjenötter
45 min
•
Arbetstid: 30 min
Buffé
Huvudrätt
Lunch
Matlåda
Middag
Tillbehör
Frysbar
•
Underbar paj med färska primörer och potatis i vårens glada färger. Övriga året får vi köpa morötter, purjolök och färska örter från butiken.
Ingredienser
Pajdeg:
| 75 g | |
|
Vetemjöl
|
2½ dl |
| ¾ g |
Fyllning:
|
Purjolök
|
½ |
|---|---|
|
Finhackade vitlöksklyftor
|
2 |
|
Kokta morötter
|
4 |
|
Kokta potatisar
|
6 |
|
Rostade pinjenötter
|
1 dl |
|
Hackade färska blandade örter
|
1 dl |
| 2 dl |
Äggstanning:
|
Ägg
|
3 |
|---|---|
| 3 dl | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
795 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,8 g |
| Protein: | 10,4 % | 20,4 g |
| Fett: | 62,6 % | 56,2 g |
| Kolhydrater: | 27 % | 52,9 g |