Paj med cottage cheese och citron

Paj med cottage cheese och citron

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(35 st)

Denna paj är himmelskt god att bjuda på till efterrätt. Servera gärna färska bär till pajen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Pajdeg

Fyllning

Till servering

Gör så här:

Gör så här:

Hacka samman mjöl och smör till pajdegen. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl 30 min. Sätt ugnen på 225°. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 min. Sänk temperaturen till 175°. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till ett fast skum. Blanda äggulor, cottage cheese, mandel, socker, vaniljsocker och citron. Vänd ner äggvitorna i blandningen. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt svalna och servera med färsk bär och vispad grädde.

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

  • Energi: 435 kcal
  • Protein: 11 g
  • Kolhydrater: 31 g
  • Fett: 29 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem