Paj med cottage cheese och citron

Paj med cottage cheese och citron

1 tim 30 min
Efterrätt
Går att frysa
Denna paj är himmelskt god att bjuda på till efterrätt. Servera gärna färska bär till pajen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/paj-med-cottage-cheese-och-citron/

Gör så här

  • Hacka samman mjöl och smör till pajdegen. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
  • Tryck ut den i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl 30 min.
  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 min. Sänk temperaturen till 175°.
  • Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till ett fast skum.
  • Blanda äggulor, cottage cheese, mandel, socker, vaniljsocker och citron. Vänd ner äggvitorna i blandningen.
  • Häll fyllningen i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
  • Låt svalna och servera med färsk bär och vispad grädde.
Klart!
Energi:

435 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 11 g
Kolhydrater: 31 g
Fett: 29 g

Ingredienser

Pajdeg
125 g
Vetemjöl
3 dl
Vatten
2 tsk
Fyllning
Ägg
4
250 g
Hackad mandel
½ dl
Strösocker
1 dl
Vaniljsocker
1 tsk
Citron, rivet skal
1
Till servering
Blandade färska bär
200 g
2 dl