Paj med cottage cheese och citron

Paj med cottage cheese och citron

Betyg

(35 st)

Denna paj är himmelskt god att bjuda på till efterrätt. Servera gärna färska bär till pajen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Pajdeg

Fyllning

Till servering

Gör så här:

Gör så här:

Hacka samman mjöl och smör till pajdegen. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl 30 min. Sätt ugnen på 225°. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 min. Sänk temperaturen till 175°. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till ett fast skum. Blanda äggulor, cottage cheese, mandel, socker, vaniljsocker och citron. Vänd ner äggvitorna i blandningen. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt svalna och servera med färsk bär och vispad grädde.

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

  • Energi: 435 kcal
  • Protein: 11 g
  • Kolhydrater: 31 g
  • Fett: 29 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem