Paj med apelsin och aprikos

Paj med apelsin och aprikos

1 tim 20 min
Efterrätt
Går att frysa
Paj med en frisk och krämig smak av citrus och aprikos. Vispad grädde smaksatt med kakao passar mycket bra till!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/paj-med-apelsin-och-aprikos/

Gör så här

  • Hacka ihop smör, mjöl och socker. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Låt vila i kyl ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min.
  • Strimla aprikoserna.
  • Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner övriga ingredienser och häll smeten i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt pajen kallna.
  • Blanda grädden med kakao och socker. Vispa till ett fast skum och servera till pajen.
Klart!

Ingredienser

125 g
Vetemjöl
2½ dl
Strösocker
2 msk
Vatten
2 msk
Fyllning:
Torkade aprikoser
200 g
Ägg
3
Strösocker
1½ dl
250 g
Vetemjöl
½ dl
Citron
rivet skal av ½
Apelsin
rivet skal och pressad saft av 1
2½ dl
Kakao
2 tsk
Strösocker
3 tsk