Paj med apelsin och aprikos

Paj med apelsin och aprikos

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(50 st)

Paj med en frisk och krämig smak av citrus och aprikos. Vispad grädde smaksatt med kakao passar mycket bra till!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Fyllning:

  • 200 g torkade aprikoser
  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 250 g Arla Köket Kesella® kvarg Kesella® kvarg 10%
  • ½ dl vetemjöl
  • rivet skal av ½ citroner
  • rivet skal och pressad saft av 1 apelsin

Gör så här:

Gör så här:

Hacka ihop smör, mjöl och socker. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Låt vila i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min. Strimla aprikoserna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner övriga ingredienser och häll smeten i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt pajen kallna. Blanda grädden med kakao och socker. Vispa till ett fast skum och servera till pajen.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem