Paj med apelsin och aprikos

Paj med apelsin och aprikos

Betyg

(50 st)

Paj med en frisk och krämig smak av citrus och aprikos. Vispad grädde smaksatt med kakao passar mycket bra till!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Fyllning:

  • 200 g torkade aprikoser
  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 250 g Arla Köket Kesella® kvarg Kesella® kvarg 10%
  • ½ dl vetemjöl
  • rivet skal av ½ citroner
  • rivet skal och pressad saft av 1 apelsin

Gör så här:

Gör så här:

Hacka ihop smör, mjöl och socker. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Låt vila i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min. Strimla aprikoserna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner övriga ingredienser och häll smeten i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt pajen kallna. Blanda grädden med kakao och socker. Vispa till ett fast skum och servera till pajen.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem