Pad thai
25 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Underbart gott recept på Pad Thai - släpp loss dofter av det thailändska köket vid middagsbordet. Pad thai är en street food-klassiker som går hem hos alla. Variera chilistyrkan efter tycke och smak och toppa med jordnötter, koriander och chiliflakes innan servering.
Ingredienser
Pad thaisås:
|
Strösocker
|
1 msk |
|---|---|
|
Kokande vatten
|
2 msk |
|
Srirachasås
|
1 msk |
|
Risvinäger
|
1 msk |
|
Fisksås
|
2 msk |
|
Tamarisoja
|
2 msk |
|
Lime
|
pressad saft av 1 |
|
Breda risnudlar
|
250 g |
|---|---|
|
Böngroddar
|
180 g |
|
Salladslök
|
1 knippe |
|
Röd chili
|
1 |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Kycklinglårfilé
|
200 g |
| 25 g | |
|
Salt och svartpeppar
|
|
|
Stora räkor utan skal
|
200 g |
|
Ägg
|
2 |
Topping:
|
Jordnötter, hackade
|
1 dl |
|---|---|
|
Färsk koriander
|
1 kruka |
|
Rostad lök
|
1 dl |
|
Chili flakes
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
599 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,1 g |
| Protein: | 21,7 % | 32 g |
| Fett: | 33,7 % | 22,8 g |
| Kolhydrater: | 44,6 % | 65,8 g |